Sidhuvudbild

Lettland

Mödrahem Tukum

På bilden ser du den första mamman på sitt rum hon står i mitten. Det är Bill och Danas dotter som håller barnet.

År 2002 påbörjade Elimförsamlingen ett samarbete med hjälporganisationen Hjärta till Hjärta i Linköping där syftet är att hjälpa människor som har det svårt i vårt grannland Lettland. Vår samarbetspartner i Lettland är Stiftelsen Pakapieni. Vi stöder också fängelsemission i fängelset Jelgava. Vi ger ekonomisk hjälp till arbetet där, Janis som är pastor i en pingsförsamling i Jelgava är på fängelset varje dag och undervisar fångarna i kristen tro.I fängelset avtjänar ca 700 fångar sitt straff.

Mödrahem
Elimförsamlingen i Horn startade under 2003 en fond till hjälp för Pakapieni att anskaffa en egen fastighet att bedriva vård för ensamstående mödrar.
Under senare delen av 2004 köptes en fastighet i Tukums som är beläget ca 60 km väster om Riga. I maj månad 2007 invigdes det ny mödrahemmet i Tukums.
Nu är det full verksamhet där och utsatta unga gravida flickor får komma dit för att få en fristad, hjälp och stöd. Elimförsamlingen i Horn fortsätter att hjälpa till ekonomiskt med driften av mödrahemmet.

Under de senaste nio åren har ett 80-tal unga mödrar vistats hos Pakapieni.
De har fått uppleva kärlek och omtanke. "Vi vill att flickorna som kommer till mödrahemmet ska lära sig att älska och respektera sig själva och bli kärleksfulla mammor som bryr sig" säger William Schultz, ordförande inom Pakapieni. De får också lära sig att laga mat, tvätta, sticka och sy. I det nya mödrahemmet i Tukums finns idag en datorsal med lärare som undervisar dem i grunderna för att öka deras chanser på arbetsmarknaden. Vi undervisar dem också i engelska. Genom dagliga andaktsstunder vill vi få dem att upptäcka den andliga sidan av livet och hjälpa dem att förstå och ta emot Jesu Kristi kärlek.

Tack alla som är med och ger bidrag till Mödrahemmet.

Frank_Hakan_kalender_005.jpg

Vi har även gjort en kalender för 2015. Denna kalender är med och ger ekonomiska möjligheter, så vi kan hjälpa mödrahemmet och fängelsearbetet i Jelgava. Vill du vara med och ge ett bidrag till detta, så är det välkommet det är stora behov just nu.
Vårat bankgiro nr: 5522-5049
Märk Lettland.