Sidhuvudbild

Elimförsamlingen

Det var en grupp kristna som samlades i augusti 1926 och man ville bilda en församling i Horn. Så blev det den 10 oktober 1926 och man beslutade att kalla den Elim. Det var en intensiv tid för församlingen redan från början.
Man fick hålla flera dopförrättningar och församlingen växte fort. 1930 byggde församlingen sin egen kyrka, det är samma kyrkolokal som församlingen är kvar i idag. Den är om- och tillbyggd ett flertal gånger.
Som mest har Elimförsamlingen varit 140 medlemmar, idag är det 63 medlemmar som tillhör församlingen. Ser man till folkmängden, så är det en förhållandevis stor församling idag.

Elimförsamlingen idag
Vi är en församling som vill vara bland människorna för att dela med oss av det kristna budskapet. Vi vill vara en öppen församling där alla skall känna sig välkomna. Elimförsamlingen vill hjälpa människor som har behov.
Vi är engagerade i Turistkyrkan på Teneriffa genom Ulla-Britt och Rune Carlsson.
Idag har vi också ett stort engagemang i Lettland där vi hjälper fattiga familjer med kläder m.m. Vi stöder ett mödrahem där unga ensamstående gravida flickor får komma för att få hjälp och stöd. Vi stöttar också fängelsemission i Jelgava genom pastor Janis Tautvaitis.